.

.

8 Nisan 2014 Salı

Sosyal ağlara yasak ele alındı

 Salı, Nisan 08, 2014  |  Etiket  Youtube

Youtube


Türkiye'de sosyal ağlara yasağı dünyanın uluslararası kuruluşları tarafından kesin olarak kabul edilmiş. Resmi Ankara'nın ülkede yapılan belediye seçimlerinden önce Twitter ve YouTube videopaylaşım sitesine girişlerin engellenmesi belli eleştirilere revaç verdi. Önce belirtelim ki, seçimden hemen sonra Ankara İdare Mahkemesi Twitter yasağı ile ilgili verilen kararının icrasını durdu. Öyle ki, Ankara Barosu, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, MHP, Türkiye Barolar Birliği bu sosyal ağ ile ilgili yasağın kaldırılması için idare mahkemesine başvuruda bulundu.

Şikayet dilekçelerini mahkeme kararının sadece Twitter'a değil, aynı zamanda bazı linklere yönelik olduğu da kaydedildi. Bu karardan sonra Türkiye'de Twitter'a giriş restore edilmiştir.

Hatta Türkiye mahkemesinin bu kararı Avrupa'da belli eleştirilerin yükselmesinin önünü alamadı. Öyle ki, Avrupa Birliği (AB) dışişleri bakanları Türkiye'nin Twitter ve YouTube sitelerine yasak koyduğu için belirli fikirler söylediler. Onlar resmi Ankara'yı bloke katılmak için uzun süredir yapılan girişimlerini dikkate alarak, ifade özgürlüğüne saygı duymaya çağırmışlar.

Atina'da bir araya gelen AB dışişleri bakanları son zamanlarda Twitter ve YouTube gibi sitelere girişe kısıtlama konusunu ele aldılar.

Onlar belirttiler ki, eğer Ankara halen AB'ye dahil olmak arzusundadırsa, İttifak'ın değerlerine uymalıdır. Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Ştaynmayer görüşmeden sonra dedi ki, İttifak'a üye olmak için sadece Avrupa değerlerine saygı duymak yeterli değil, onları sırasıyla deneyden geçirmek de gereklidir: İnternet verilerine erişim kısıtlama, fikir ve basın özgürlüğüne ile anlaşmak olmaz.

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ise vurguladı, sosyal medya Türkiye'deki insanlar için önemli bir rol oynar.

Bu Yayını Paylaş

0 yorum:

--
Copyright © 2013 Teknolojioz | Teknoloji, İnternet, Bilgisayar, Mobil ve Sosyal Medya. Blogger Template by Bloggertheme9
Google+
Proudly Powered by Blogger